Men `s Health Special
Сасіскі, каўбасы і падобныя прадукты вельмі моцна шкодзяць твайму страўніку.
Мала хто з нас адмовіцца ад апетытнага бутэрброда з вяндлінай або духмянага хот-дога. І смачна, і можна замарыць чарвячка (ці нават пофехтовать палкамі сыравэнджанай каўбасы!). Але дадзеныя, прыведзеныя шведскімі навукоўцамі з Каралінскі інстытута, паказалі, што гэтыя прадукты значна павялічваюць рызыку ўзнікнення рака страўніка!
Даследаванне 4000 чалавек паказалі, што ўжыванне ўсяго 30 грам перапрацаванае мяса ў дзень (сасісак, каўбас, сардэлек, вяндліны і да т.п.) павышае рызыку ўзнікнення рака страўніка амаль утрая. Уся справа ў нітрыт натрыю, якім шчодра абмешвае вырабы з мяса. Дадаецца ён для паляпшэння афарбоўкі прадукцыі і падаўжэння тэрміну яе захоўвання. Але лішак гэтага рэчыва, гавораць навукоўцы, прыводзіць да раку.
Разумеем, адмовіцца ад каўбасы адразу не атрымаецца. Але паспрабуй хоць бы мінімізаваць яе прысутнасць у тваёй жыцця. І сачы за тым, каб змесціва твайго халадзільніка заўсёды было свежым (як вызначыць ступень сапсаванасці прадуктаў чытай у нашым артыкуле), інакш клопатаў не аббярэшся.
Крыніца: naturalnews.comФото: Fotolia / PhotoXPress.ru
Сасіскі, каўбасы і падобныя прадукты вельмі моцна шкодзяць твайму страўніку.
Мала хто з нас адмовіцца ад апетытнага бутэрброда з вяндлінай або духмянага хот-дога. І смачна, і можна замарыць чарвячка (ці нават пофехтовать палкамі сыравэнджанай каўбасы!). Але дадзеныя, прыведзеныя шведскімі навукоўцамі з Каралінскі інстытута, паказалі, што гэтыя прадукты значна павялічваюць рызыку ўзнікнення рака страўніка!
Даследаванне 4000 чалавек паказалі, што ўжыванне ўсяго 30 грам перапрацаванае мяса ў дзень (сасісак, каўбас, сардэлек, вяндліны і да т.п.) павышае рызыку ўзнікнення рака страўніка амаль утрая. Уся справа ў нітрыт натрыю, якім шчодра абмешвае вырабы з мяса. Дадаецца ён для паляпшэння афарбоўкі прадукцыі і падаўжэння тэрміну яе захоўвання. Але лішак гэтага рэчыва, гавораць навукоўцы, прыводзіць да раку.
Разумеем, адмовіцца ад каўбасы адразу не атрымаецца. Але паспрабуй хоць бы мінімізаваць яе прысутнасць у тваёй жыцця. І сачы за тым, каб змесціва твайго халадзільніка заўсёды было свежым (як вызначыць ступень сапсаванасці прадуктаў чытай у нашым артыкуле), інакш клопатаў не аббярэшся.
Крыніца: naturalnews.comФото: Fotolia / PhotoXPress.ru
Комментариев нет:
Отправить комментарий